Update

Wie de laatste maanden mijn website bekeek, kon de indruk hebben dat Bio-exact Communicatie op sterven na dood is. Geen nieuwe publicaties, geen nieuwe blogs en geen twitterberichten, alles lag stil. Maar niets is minder waar! Achter de schermen werd er hard gewerkt.

Want wat is er zoal gebeurd? Allereerst heb ik het druk gekregen met allerlei eindredactieklussen. Bij Noordhoff Uitgevers voor lesmateriaal, bij Insite Media voor tijdschriften voor leerkrachten en docenten en voor het POCT-magazine van het Medisch Centrum Leeuwarden. Dat laatste lag echt in mijn straatje, omdat ik artikelen kreeg, geschreven door experts, die leesbaar gemaakt moesten worden voor leken. Ontzettend leuk om te doen met een resultaat om trots op te zijn.

Daarnaast is het schrijfwerk ook gewoon doorgegaan. Zo mocht ik een aantal weken geleden Anton Scheurink interviewen, mijn favoriete professor (die heel terecht dit jaar gekozen werd tot docent van het jaar bij de RUG). Ruim zeven jaar geleden schreef ik bij hem een bachelorscriptie over anorexia en verslaving, daarna nog een artikel daarover voor de patiëntenvereniging (die is hier te lezen). Nu mocht ik hem interviewen voor de Broerstraat 5, met als resultaat een artikel waar ik ook trots op ben (bekijk hier de PDF).

De laatste maanden ben ik ook druk met netwerken bij BNI, een internationale netwerkorganisatie. Dat brengt mij in contact met veel ondernemers, waar ik ook af en toe webteksten en dergelijke voor mag schrijven. Voorbeelden volgen nog.

Nog zo’n dingetje waar ik echt trots op ben: een informatiebord over pimpelmezenonderzoek bij Landgoed de Vosbergen in Eelde, waarvan de teksten van mijn hand komen. Een indruk van het bord krijg je hier. Zo blijft mijn werk afwisselend: schrijven, lesgeven, bijles geven, netwerken en eindredactiewerk. Gevarieerd? Ja, zeker! Maar allemaal met dezelfde kenmerken: ik kan er mijn passie voor onderwijs, schrijven en biologie in kwijt. Zodat werken steeds een feestje blijft.