Nieuw initiatief: huiswerkbegeleiding

Logo-Huiswerkbegeleiding-Exact-klein

In het voorjaar van 2013 heb ik besloten het lesgeven niet langer met mijn werk als wetenschapsjournalist te combineren. Niet omdat ik het lesgeven niet leuk vind, maar omdat dat veel tijd kost. Tijd die je niet zelf in kunt delen. Daardoor moest ik steeds kiezen tussen een goed voorbereide les of tijd steken in een goed artikel. Een keus die ik niet meer wilde maken.

Nu ben ik dus fulltime freelancer. Een keus waar ik geen moment spijt van heb. Maar ik miste het contact met leerlingen wel. Ik schrijf nog wel lesmateriaal, maar daarmee heb je geen directe interactie met pubers. Daarom besloot ik bijles te gaan geven.

Dat werd een succes. Mijn bijlesleerlingen halen geen onvoldoendes meer, maar zevens voor biologie. Daarom werd het tijd voor een volgende stap: mijn eigen huiswerkinstituut. Twee middagen in de week ben ik open voor alle leerlingen die hulp nodig hebben bij exacte vakken. Een leuke nieuwe uitdaging. Een uitdaging die goed in te plannen is. Zodat mijn werk als wetenschapsjournalist niet in gedrang komt. Zodat mijn opdrachtgevers tevreden blijven, en ik ook.