Christine Dirkse

Christine werkt

Mijn volledige naam is Christine Dirkse-Vreugdenhil. Ik ben geboren in 1986 als jongste uit een gezin van 6 kinderen. Inmiddels woon ik samen met mijn man Erik in Groningen. Ik houd veel van natuur, ben geïnteresseerd in het menselijk lichaam, houd van lezen, schrijven en muziek maken. Op deze pagina vertel ik hoe ik ertoe gekomen ben het werk te doen wat ik nu doe en waarom het mij zoveel voldoening geeft. Mijn CV en lijst met publicaties vindt u elders op deze website.

Als kind had ik een grote droom: ooit zou ik schrijfster worden. Waarover ik dan zou willen schrijven, dat wist ik niet precies. Wel had ik erg veel plezier in het maken van werkstukken: informatie ergens over lezen en dat in eigen woorden opschrijven.

Tijdens mijn puberteit kwam daarbij een tweede droom: iets betekenen voor de gezondheidszorg. Niet direct door zelf verpleegster of arts te worden, maar door onderzoek te doen naar het menselijk lichaam en langs die weg ziektes helpen te genezen.

Daarom besloot ik biologie te gaan studeren, met een specialisatie richting de biomedische wetenschappen. Gaandeweg mijn studie ontdekte ik dat onderzoek doen mij niet de uitdaging gaf die ik zocht. En ik ontdekte dat er een mogelijkheid was mijn dromen te combineren: schrijven over medische wetenschap!

Daarom volgde ik een master wetenschapscommunicatie en begon ik als freelance wetenschapsjournalist. Daarnaast haalde ik mijn eerstegraads bevoegdheid als biologiedocent en combineerde ik het schrijven met lesgeven.

Tegenwoordig sta ik niet meer voor de klas. Als ZZP’er combineer ik mijn verschillende interessegebieden in opdrachten voor allerlei opdrachtgevers: voor de medische diepgang schrijf ik voor medische vakbladen, om enthousiasme aan een breed publiek over te brengen schrijf ik persberichten voor de Rijksuniversiteit Groningen, de uitdaging om biologie uit te leggen voor ongeïnteresseerde pubers ga ik aan door lesmateriaal te schrijven voor Noordhoff Uitgevers en het contact met leerlingen onderhoud ik tijdens het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding in mijn eigen huiswerkinstituut Huiswerkbegeleiding Exact.

Wat ik bij alles wat ik doe belangrijk vind is: openheid, eerlijkheid, authentiek zijn en afspraken nakomen. Ik houd van een open communicatie, sta open voor opbouwende kritiek en zie het als een uitdaging om mijn opdrachtgevers tevreden te maken. Zijn zij tevreden, dan ben ik het ook.